Dincolo de reviste

sunt un dependent de revistă. La fel și majoritatea editorilor de aici la H&H. Nu ne obosim niciodată să ne descurcăm peste imagini perfect stilate, căutăm idei și citim despre ce solicită alegerile oamenilor. Dar, uneori, fulgerul creativ se lovește unde te aștepți cel mai puțin.

Weekend -ul trecut, Festivalul de Film Document Hot Docs s -a înfășurat aici în Toronto și multe dintre filmele care au luat privitorul în casele oamenilor au dezvăluit scene de alt fel. De obicei mai puțin lustruit, ocazional mai intim, dar la fel de inspirat. Ceea ce m -a determinat să mă uit în afara luciului pentru preluări proaspete de interioare care ar putea stârni invenția, nu imitația. Iată trei proiecte care mă au să -mi văd camerele – și lucrurile din ele – într -o lumină nouă neașteptată.

1. Devotii de design sunt invitați în spatele cortinei creative din obiectivul Obiectiv, regizorul Gary Hustwit, la filmul său de succes Helvetica. De această dată, el investighează importanța proiectării în orice, de la periuțele de dinți până la scaune. Pe parcurs, aflăm ce constituie un design bun și cum se schimbă această definiție. Printre designeri prezenți se numără Marc Newson, Karim Rashid, Jonathan Ive de la Apple, Hella Jongerius și multe altele. Dar punctul culminant pentru mine a fost să aud de la fostul designer Braun Dieter Rams. Filmul va fi disponibil pe DVD și iTunes în iulie. Până atunci, consultați remorca de la www.objectifiedfilm.com. De asemenea, Gary mi -a spus că lucrează deja la următorul film din această trilogie de design, dar nu va dezvălui specific, decât să spună că va fi mai ambițios decât primele două. (Pariez că își transformă lentila pe arhitectură.)

Radiourile Braun de epocă de Dieter Rams, care afirmă că un design bun este un design cât mai mic.

2. Oh, dacă pereții noștri ar putea vorbi! Fotograful de la Montreal, Robert Polidori, este convins că pot, iar fotografiile sale de arestare ale interioarelor și exterioarelor îl dovedesc corect în timp ce privim pe pereți care dezvăluie poetic emoțiile și evenimentele ocupanților lor succesivi. În perioada 22 mai – 7 septembrie la Musée d’Art Contemporain de Montréal, 59 de fotografii ale lui Polidori vor fi vizionate, inclusiv seria și imaginile sale Versailles prinse în Havana, Beirut și New Orleans. Faceți clic aici pentru a vedea mai multe dintre imaginile sale.

Velours Frappé și Ladder arată trecerea timpului la Versailles și renovările succesive pe care le -a suferit.

3. Pe 6 mai, Galeria de Artă din Vancouver a dezvăluit apartamentul, o sculptură falnică a artistului natal Reese Terris, care privește designul interior și renovarea ca fenomene sociale. Instalarea se ridică prin impresionanta rotunda a galeriei și este formată din șase reședințe de dimensiuni complete stivuite una peste alta, fiecare reprezentând un deceniu de decor din 1950 până în prezent. Planurile în evoluție dezvăluie valorile sociale schimbătoare ale Canadei și evoluția designului casei, dar ceea ce rămâne același lucru care este cel mai interesant pentru mine. Lucrarea va fi afișată până pe 20 septembrie.

Reese preia o casă tipică din anii 1950. Pentru a crea sculptura, Reese a salvat dulapuri, accesorii, pardoseli și mobilier din reședințe prevăzute pentru demolare sau renovare.

Sleek, Wired and Minimal: Al șaselea și ultimul etaj al apartamentului artistului Reese Terris, reprezintă primul deceniu al anilor 2000.

Credite foto:
1-2. Poster obiectivat prin Radiouri Build și Vintage Braun de pe site -ul Obiectiv de pe site -ul obiectivat
3. Velours Frappé și Ladder al lui Robert Polidori de la V2COM
4-5. Apartamentul lui Reece Terris, fotografiat de Rachel Topham, Vancouver Art Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *